Aanbetalingen na faillissementen woonbranche zeker gesteld
CBW-erkend regeling werkte goed het afgelopen jaar

Woonartikelen zijn vaak kostbaar, kennen een forse aanbetaling en een langere levertijd. Bij een faillissement is de kans groot dat je je geld kwijt bent. De CBW-erkende woonwinkels vangen met behulp van de garantieregeling woonbestellingen van failliete winkels op. In het afgelopen jaar zijn hierdoor 189 consumenten geholpen.

Tot eind april 2016 konden consumenten met hun V&D bestelling terecht bij CBW-erkend. Hier hebben 77 consumenten gebruik van gemaakt. Brancheorganisatie INretail vraagt aandacht voor het positieve effect van deze regeling. De retailmarkt verandert in rap tempo. Zeker de woonmarkt heeft klappen gehad. Toch is de schade voor de consument beperkt gebleven dankzij de samenwerking van ondernemers in de branche.

"Als branche zijn wij best trots op het totale vangnet voor woonaankopen. Dit is waaraan je CBW-erkend herkent", Bert-Jan van der Stelt - branchespecialist wonen INretail

- Einde persbericht - 

Over CBW-erkend
De garantieregeling is met name relevant voor dure en belangrijke aankopen waarbij ook aanbetalingen gedaan moeten worden. In totaal hanteren ruim 4100 winkels in Nederland de CBW-Erkend-voorwaarden. Wie zaken doet bij een CBW-erkende winkel is verzekerd van een drietal extra garanties bovenop de wettelijke garanties. Hierdoor zijn consumenten extra goed beschermd en zeker van hun aankoop. De drie garanties zijn een aanbetalingsgarantie, onpartijdige klachtenafhandeling en een driejarige (afbouwende) productgarantie. De garantieregeling wordt alleen verleend door woonwinkels die zijn aangesloten bij INretail, de grootste branchevereniging voor retail-non food. Kijk voor de aangesloten winkels op www.cbw-erkend.nl 

Over INretail
INretail is de brancheorganisatie voor ondernemers in de non-food detailhandel en daarmee de stem van ruim 16.000 winkels. In de branches (wonen, mode, schoenen en sport) die INretail vertegenwoordigt, werken rond de 140.000 mensen.

Voor persvragen kun je contact opnemen met:

Paul te Grotenhuis
Pers en PR
ptgrotenhuis@inretail.nl

Ben je consument en/of heb je vragen over CBW-erkend?

Check dan onze veelgestelde vragen en antwoorden of klik hier voor de contactgegevens.